Emigrace do USA: při hledání lepšího života


Aby bylo možné se dostat do USA legálně, vyžaduje se vstupní vízum - dočasné nebo trvalé. Dočasná víza jsou vydávána těm, kteří budou v zemi určitě pobývat. Doba, za kterou jsou vydávána, závisí na obsazení cizince a pohybuje se v rozmezí několika měsíců až několika let. Nejčastějšími vízy jsou hosté, studenti a pracovníci (pro dočasnou práci, zástupci zahraničních firem, vysoce kvalifikovaní odborníci, zemědělští pracovníci, sportovci, zábavní pracovníci).

Stálá víza dávají právo zůstat ve Spojených státech po neomezenou dobu, pracovat tam a nárokovat čas na americké občanství. Nejoblíbenější vízum je Diversity Visa. Může být vyhrál v loterii.

Vstupní víza se vydávají na konzulátu země pobytu nebo velvyslanectví. Když cizinec přijde do Spojených států, projde povinnou imigrační kontrolou a získá status pobytu. Definuje povinnosti a práva cizince v zemi. Stav je uveden v příslušném dokumentu. Dočasně v zemi obdrží tzv. "Bílou kartu". Trvale obyvatelé - Zelená karta.

Neimigrant je dočasně v zemi a může se zabývat pouze tím, co je pro jeho kategorii povoleno. Turista nemá právo pracovat, a ten, kdo vstoupil na pracovní vízum, může. Například odborník na "horkou" oblast obdrží povolení na 3 roky, aby zůstal v USA, a pokud zůstane potřeba, pobyt bude prodloužen na další 3 roky.

Na takové vízum mohou požádat zástupci technických specialit, programátorů, kvalifikovaní zaměstnanci finančních podniků. V roli navrhovatele bude jednat společnost, která potřebuje odborníka. Ti, kteří takové vízum obdrží, nesmí v žádném případě vyjadřovat obdiv k Americe a nechtějí tam zůstat k rozhovoru na konzulátu.

Pokud se poté, co po nějaké době pracuje na pracovním víze, rozhodne, že ne-emigrant zůstane v USA, bude se muset stát legálním emigrantem. Způsoby, jak tuto trochu - požádat o azyl, jednající prostřednictvím společnosti požádat o dočasné vízum, aby se oženil s ním, získat vízové ​​loterii

. Pouze legálních přistěhovalců (držitelé zelené karty) mohou trvale pobývat a pracovat ve Spojených státech, mohou požádat o občanství, opakovaně vstoupit a opustit zemi, vlastnit vlastnila, žádat o vstupní vízum uděluje manžel a děti získat výhody v rámci vládních programů sociální pomoc.

Ve skutečnosti jsou "zeleníci" stejní občané Spojených států. Nemohou však pracovat pro stát, volit a být voleni, ale mohou být deportováni za porušení.

Stát se občanem USA, legální emigrant bude mít všechna práva a povinnosti vyplývající z ústavy a zákonů země. Nebude možné, aby se stal prezidentem - může být jen člověk, který se narodil v zemi Ameriky.

Video.

Podělte Se S Přáteli
Předchozí Článek
Následující Článek

Zanechte Svůj Komentář