Jak získat vízum sami


Potřebuji vízum? Pokud se rozhodnete jít do této nebo té země, uveďte, zda potřebujete vízum. Tyto informace můžete získat přímo na webových stránkách velvyslanectví nebo na specializovaných turistických místech.

Pravidla pro získání víza a seznam dokladů

Zjistěte pravidla pro získání víza a seznam potřebných dokumentů. Dávejte pozor na to, zda je třeba připojit k překladu dokumentů. U některých zastupitelských úřadů je to předpoklad. Překlady dokumentů sami nebo kontaktujte překladatelskou agenturu. Notářský překlad není nutný.

Formulář žádosti o vízum

Stáhněte si formulář žádosti o vízum z webových stránek velvyslanectví a pečlivě vyplňte všechna pole. V žádném případě neurčujte nepravdivé informace. To bude hlavní překážka pro získání víza. Když je dotazník připraven, podepište jej.

Dokumenty

Připravte balíček dokumentů. Získejte certifikát z pracoviště, výpis z bankovního účtu nebo jiné potvrzení o finanční solventnosti. Nezapomeňte vydat pojistné zdravotní pojištění. Pokud hodláte navštívit státy Schengenu, musí platit na území všech zúčastněných zemí a mít pokrytí nejméně 30 000 eur.
Máte-li movitý nebo nemovitý majetek, připojte fotokopie dokumentů k hlavnímu balíčku. V některých případech může tato dokumentace zvýšit vaše šance na získání víza.
Po shromáždění všech dokumentů je pečlivě zkontrolujte. Pokud máte pochybnosti o potřebě tohoto nebo jiného papíru, připojte jej k dokumentům. Pokud to není potřeba, vrátí se vám.

Vstupenky a ubytování

Postarejte se o ubytování. Rezervujte si hotel a vytiskněte voucher. Získejte lístky za zpáteční lety.

Cestování s dětmi

Pokud cestujete s dětmi, nezapomeňte na dítě vyplnit samostatný dotazník a podepište jej. V případě cesty dítěte s jedním z rodičů připojte notářskou plnou moc od druhého rodiče. V opačném případě bude dítěti odmítnuto vízum.

Jak předložit dokumenty?

Většina velvyslanectví a vízová střediska nabízejí služby předregistrace. Můžete se přihlásit telefonicky nebo prostřednictvím internetu. Pojďte v určený den a hodinu a předáte dokumenty. Celý postup trvá nejdéle 15-20 minut. Na některých zastupitelských úřadech se podávání dokumentů provádí na základě zásady "kdokoliv". Období zpracování víz zpravidla trvá od 5 do 14 pracovních dnů.
Dokumenty musíte předložit předem. Dávejte pozor na to 2-3 měsíce před plánovaným výletem.

Video.

Podělte Se S Přáteli
Předchozí Článek
Následující Článek

Zanechte Svůj Komentář